torsdag 29 september 2011

En luftballong

I söndagskväll när vi var ute i trädgården hördes ett konstigt ljud uppifrån det kom en luftballong

 den kom närmare
 och närmare
 och till slut såg det ut som att den skulle landa i Vicke och Truls trädgård
jag och Vicke gick för att titta men då var den som bortblåst....

onsdag 28 september 2011

Pumpa, paj och mössa

 I söndags när jag cyklade för att hämta Anton och Alva hos mamma och pappa hittade jag dom i grönsakslandet med denna här!!
Mamma och pappa bjöd på fika gott nybakat bröd, vi var flera som var där för att smaka..


Martin busade med Alice, han hade varit och köpt en present till Linda och hon kommer inte att frysa i vinter!! Den ser riktigt varm och skön ut.
När Göran och Alva var på simskola ville Anton baka paj björnbärspaj är hans favorit och han gjorde nästan allt själv!!
                                                       Och resultatet blev supergott!!


tisdag 27 september 2011

Födelsedag

Igår fyllde jag år och väcktes på morgonen med frukost på sängen, presenter, blommor och en sjungande familj och på kvällen kom lite fler gäster. Jag bjöd på väster bottenpaj med tillbehör
 och en liten macka till barnen sen blev det tjälknöl och kassler med potatisgratäng och till sist en tredelad chokladmousse...
Till lunch bjöd min kära man på sushi så hungrig behövde man inte vara igår...
















Fyller man år så kan man ju bjuda in någon som uppträder och det gjorde ju jag!!! Trolleri blev det med den store magikern Anton!!

                                                  Alice fick sitta hos morfar och titta
                                     Och mamma och min morfar kollade in hennes HTC telefon
Jag hade en väldigt bra dag igår med fantastiskt väder och många fina presenter!!

söndag 25 september 2011

Gäster

Igår kväll var grannarna här Vicke, Truls och Ludvig. Melker var faktiskt också här och stack in huvudet en kort stund när han skulle på sin kvällsrunda och hämta mattes väska.
Anton och Alva har sovit hos mormor och morfar inatt dom var och tittade på bilar 2 igår och åt pizza, dom verkar ha haft det jättemysigt vi skall snart åka och hämta hem dom.

Igår bjöd vi på lite förrätt
Sen blev det Gulash soppa med nybakat bröd till

och så smakade vi ett Italienskt vin...

Till efterätt hade vi panacotta som jag smaksatte efter egen bevåg det blev mörkchoklad med xante`väldigt gott...

fredag 23 september 2011

Utbrytningsförsök

 Igår testade Alice om det gick att gnagga sig ut ur sängen, jag vaknade vid 5.30 av ett konstigt ljud....
När jag vände mig emot hennes säng kunde jag ju inget annat än att le för hon var ju väldigt söt när hon försökte äta sig ur sängen.













När Anton skulle cykla hem från skolan igår så kom världens regnskur. Anton och Göran skulle vidare till Alvas dagis sen så Göran lät han cykla hem själv och jag möte upp ute på gatan och där kom han cyklande stolt som en tupp och solen hade han med sig!!
Alva har fått pippi på att ha Alice i knäet ibland plockar hon upp henne själv fasta att hon inte får det... Idag provade hon även att knyta fast henne...


onsdag 21 september 2011

Lekplatsen

Den galna babyn och jag kom tillslut iväg och hämtade upp resten av gänget, vi gick till lekplatsen med Antons klasskamrat Kasper och hans mamma och lillasyster.
Alva bjöd Alice på en tur i gungan för att muntra upp henne men hon blev inte mycket gladare..
Men Anton och Alva tyckte det var kul iallafall och klättrade på för glatta livet efter att vi mumsat i oss tigerkakan.

Ja

att skriva gick bra men inte att ladda upp foto...från iphonen fårnog ladda ner någon bra app för det!!

Test

Jag tänkte att jag skulle prova och blogg från min iPhone, har hört att det kan vara lite struligt. Jag har iallafall lastat vagnen med en galen bebis( som har somnat nu) en sparkcykel och en nybakad tigerkaka, och skall hämta barnen på dagis och skolan sen bär det av till lekplatsen så att Göran kan sova lite till därhemma.

måndag 19 september 2011

Stadsparken

 Igår åkte jag, Linda och barnen i till stadsparken för att leka och ha lite picknik. Vi hälsade även på mamma och Malin som stod och sålde grejor på loppis brevid stadsparken.
Precis när vi kom in i parken hittade vi dessa hängmattor som skulle testas.
Sen var det dags att äta vår picknik och då öppnade naturligtvis himmlen sig och bjöd på en hel del regn, som tur var så finns det stora kastanjeträd i stadsparken att ta skydd under...










Det ser nästan ut som det är kväll på bilden, men vi blev inte blöta under trädet och tur att vi hade varmt kaffe och varm choklad att värma oss med!!










På eftermiddagen var det fotbollsträning för Anton, Alice tycker att det är så spännande med alla som rör sig så hon måste sticka ut huvudet trots regnet. Göran och Alva blev också blöta men dom var på simträning.....

Idag har jag, Göran och flickorn varit på Nova och handlat en ny dansklänning till Alva tjusig va?!!

lördag 17 september 2011

En ros


skulle all personal som jobbade på akutmottagningen igårkväll fått, det var ett väldigt populärt ställe..

Så imorse behövdes en uppfriskande promenad, det hade blivit riktigt kallt så Alice fick packas in i massa filtar. Några fina foton på kävlingeån blev det också.
Idag har vi varit och firat Ludvig som fyllde 1 år igår stora killen!! Han bjöd på god smörgåstårta och princesstårta och en massa bus, lite vin sådär mitt på dagen blev det också.

torsdag 15 september 2011

Alice

är sex månader idag tänk vad tiden går fort, lilla skruttan.
Dagen till ära har jag bakat björnbärsmuffins som blev riktigt saftiga och goda recept från Leilas a piece of cake där finns så mycket gott. Snart så kommer det en ny bok från Leila som skall heta Hello cupcake...där finns nog också en hel del gott!!

onsdag 14 september 2011

Hemlagad mat

 var inte Alice speciellt intresserad av, jag hade gjort fiskgryta med potatis enligt konstens alla regler. Vi har nog inte sett någon som fryner på näsan så och ryser samtidigt Anton undrade vad det var för skakningar hon hade.... Så fiskgrytan som faktiskt var väldigt god fick bytas ut mot Nestles kyckling med rotfrukter.
Fast mormor och morfars hemmaodlade majskolvar uppskattades av unga fröken!!
Jag fyller ju snart år och Anton frågade mig innan idag vad jag önskar mig, jag önskade att han och Alva inte skulle bråka på hela dagen... Men Anton tyckte det var bättre att vi bad Göran köpa någon sak för det skulle bli svårt..och Alva föreslog att jag skulle låna två andra barn tex Ebba och Silje. Så med andra ord ger dom nog inte bort en bråkfri dag!!

tisdag 13 september 2011

I Söndags

spenderade jag och barnen åter dagen på Ljungvalla i regn och åska...Det var fotbollensdag med match mot mammorna, femkamp och tipsrunda. Klockan två var det dags för Furulunds A-lag att spela mot Svalöv och det var p- 04orna som skulle gå in med spelarna!! Spännande!!

Anton fick gå in först med målvakten, väldigt stolt!!
Under tiden som det var fotbollens dag skulle Alva på maskeradkalas jag hann inte riktigt med att hämta henne så mamma, Malin och Harry fick komma till undsättning tack!! Alva var princessa på kalaset

Här sitter hon i princess klänningen på Ljungvalla och spanar i Batman som också kommit från festen fotbollsmatchen är inte så intressant.
Dagens stora insats har Göran gjort som har putsat våra fönster väldigt välbehövligt!

Jag och Alice har provat på sångstunden på församlingshemmet idag med alla glada barn, mammor och pappor dit kommer vi nog att gå fler gånger.

söndag 11 september 2011

Gårdagen

började med lite mys i sängen, Anton och Alva har också börjat vakna av Alice på morgon nu vet inte om det är så bra men igår skulle vi iväg på fotboll så då gjorde det ju inte så mycket.
Sen efter frukost bar det av till Ljungvalla för att titta på när Anton spelade cup
Det var hemma cup så då står vi föräldrar för kiosken det är ganska roligt att leka affär... Göran jobbar natt hela helgen så mamma var snäll och kom och passade barnen när jag kioskade!

.Linda,Martin och Sixten kom också och hejade på. Martin och Alva hade första parkett på filten

 
Efter fotbollen bar det av hem till mamma och pappa för att lämna Alice Jag och Anton och Alva var och tittade på Smurfarna på bio igår jätterolig film!!

Efter bion bjöds det på middag i trädgården hemma hos mamma och pappa undrar om det är sista gången vi sitter ute och äter på kvällen iår?
Alva och Sixten passade på att spela tennis eller vad dom nu gjorde....

Efter matchen blev det glass!!


fredag 9 september 2011

Full rulle

har det varit hela dagen man hinner med mycket när man går upp tidigt.. I förmiddags bakade jag dessa

Dom skall säljas imorgon när Anton skall spela fotbollscup hemma. 80 styckna blev det ungefär men vi har ju smakat några och dom fick tummen upp av övriga familjen, Malin och familjen Svensson så dom skall nog smaka imorgon med!
Eftermiddagen har bjudit på fotografering av barnen i Lund, vi fotograferade dom i Juli också men då blev dom flesta korten förstörda vid framkallningen så nu hoppas vi att det blev bra.
Kvällen har spenderats hemma hos familjen Svensson, Göran skulle bli klippt och sen bjöd dom på god middag med vin och ost det är ingen dålig frisör det!!!