söndag 20 november 2011

Gi- lussebullar

Idag har jag provat ett nytt recept på lussebullar, ett recept från gi och hälsa.
Dom blev väldigt saftiga och goda, så nu har vi smygstartat inför det stora lussebaket. Alva var dock väldigt bekymrad över om det skulle smaka lussebulle när man rullade dom alldeles runda..Alva fick i uppdrag att trycka i russin på den ena plåten, vi kom överens om fem russin på varje bulle men plötsligt hade vissa 18 russin men russin är ju gott!!! Receptet kommer här om någon vill testa.

Gi- saffransbullar 30 st
50g jäst
100g smör
5dl mjölk
2 påsar saffran
250g kesella mager
1 1/2 dl råsocker
1/2 tsk salt
17 dl dinkel mjöl
Smula jästen i en bunke
smält smöret och värm upp mjölken med smöret till 37grade
häll över jästen och blanda i kesella, saffran, socker och salt
blanda till sist i mjölet
Låt jäsa i en timme rulla sen ut till släta bullar och låt jäsa ytterligare 30 min
Pensla med ägg och strö över hackad mandel och russin
Sätt in i ugnen 225g i 5-8 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar